Salon pohištva Šmigoc

Na kaj moramo pomisliti preden se odločimo za nakup kuhinje?

Kuhinja predstavlja osrednji prostor in s tem tudi srce vsakega doma. Gre za prostor, kjer se zberemo in uživamo s prijatelji in družino ali pa samo zase pripravimo odličen obrok ob katerem si naberemo energije, ki jo nujno potrebujemo za premagovanje novih izzivov. Delo v kuhinji je prijetno, če je prostor v kuhinji smiselno razporejen, na kar moramo pomisliti že pri naročilu kuhinje. Vsekakor pa nam bo v kuhinji prijetno le, če nam bo ta všeč tudi na pogled.

Pri nakupu kuhinje po meri se veliko strank najprej prične ubadati z izgledom kuhinje, kar je povsem naravno in tudi povsem pravilno, vendar pri izbiri kuhinje nikakor ne smemo pozabiti tudi na uporabne vidike, ki jih moramo pri nakupu kuhinje upoštevati. Pri načrtovanju kuhinje nikakor ne smemo varčevati z uporabnimi delovnimi površinami in prostorom za shranjevanje živil in kuhinjskih pripomočkov. Uporabimo toliko površine, kot je imamo na voljo, saj prostora v kuhinji zares nikoli ni preveč. Pri tem so nam lahko v veliko pomoč tako imenovane izvlečne shrambe. Gre v bistvu za predale, ki jih v celoti pripeljemo iz omare in lahko do njihove vsebine enostavno in hitro odstopamo, delo pa tako poteka nemoteno, saj lahko vse stvari tudi hitro pospravimo nazaj na svoje mesto. Poleg tega si lahko v kuhinji omislimo tudi kuhinjski otok, ki nam ponuja velik kos delovne površne, ne manjka pa niti prostora za shranjevanje posode in drugih kuhinjskih pripomočkov. Če želimo, lahko na zunanji strani otoka namestimo dva stola in kuhinjski otok nam bo služil tudi kot zajtrkovalnik. Tudi prostora med štedilnikom, pomivalnim koritom in hladilnikom naj bo dovolj, da bomo lahko brezskrbno kuhali, hkrati pa naj si te tri postaje ne bodo pretirano oddaljene, saj nas lahko razdalja v procesu kuhanja začne motiti.

Katero kuhinjsko napo izbrati, da bo učinkovita, a ne preglasna?

Veliko strank pa pozabi na kuhinjsko napo, ki je pri opremi kuhinje nujna. V osnovi kuhinjske nape ločimo glede na način vgradnje na popolnoma vgradne in na stenske kuhinjske nape. Katero napo izbrati je odvisno od same postavitev kuhinje in od želja, ki jih ima stranka. Vse bolj se kupci odločajo tudi po kuhinjskih sistemih Bora. Bora kuhinjske nape in kuhalne plošče so združene v en sistem. Kuhalne plošče Bora so zaželen predvsem pri tistih kupcih, ki ne želijo kuhinjske nape na steni ali stropu. Pri nakupu kuhinjske nape moramo biti pozorni predvsem na pretok zraka, ki ga kuhinjska napa ponuja. Kakovostna napa naj bi zrak v prostoru zamenjala od 10 do 20 krat. V stanovanjih, kjer je kuhinja odprtega tipa in je povezana z dnevnim prostorom, je smiselno izbrati napo z zmogljivostjo do 1.000 kubičnih metrov na uro. Ob tem pa naj izpostavimo, da so lahko nekatere nape precej hrupne, glasnost nape pa je povezana prav s pretokom zraka, ki ga omogoča. Načeloma tudi velja, da so obtočne nape nekoliko bolj glasne od odzračevalnih. Najtišje nape proizvajajo hrup jakosti približno 40 do 54 decibelov, pri določenih modelih pa glasnost doseže tudi do 74 decibelov. Za orientacijo lahko povemo tudi, da je raven hrupa, ki pogovora ne moti še nekje med 60 in 70 decibelov.

Kakšen naj bo izgled moderne kuhinje?

Dan danes v modernih kuhinjah prevladujejo ostre in ravne linije, vse bolj pogosto pa se stranke odločajo za kuhinje brez ročajev. V podjetju Šmigoc vam bomo pri izbiri vaše kuhinje pomagali z natančnim izrisom, ki bo ustvaril realno predstavo o tem, kako bo vaša kuhinja izgledala v živo. To bo pomagalo pri odločitvi o tem, katere elemente je potrebno popraviti in o tem ali želite v vaši idejni zasnovi še kaj spremeniti. Poleg tega v našem podjetju ponujamo tudi možnost oddajo kuhinjskih eksponatov, ki so izjemno dobro ohranjeni, njihova cena pa je izjemno konkurenčna. Za vse dodatne informacije smo vam na voljo po telefonu in e-pošti, veseli pa bomo tudi vašega obiska v naši poslovalnici, kjer si lahko kuhinjske eksponate za oddajo ogledate tudi v živo.

Pohištvo ŠMIGOC

Pohištvo priznanih proizvajalcev po ZAJAMČENO najnižji ceni

< >
Kuhinje
Kuhinje
Vrhunske kuhinje priznanih znamk.
Širok izbor in barvni spekter kuhinj.
Sedežne garniture
Sedežne garniture
Sedežne garniture priznanih svetovnih in domačih proizvajalcev.
Kvaliteta, udobje in vrhunski dizajn.
Dnevne sobe
Dnevne sobe
Dnevne sobe opremljene v stilu dobrega počutja.
Različne barve in materiali.
Spalnice in postelje
Spalnice in postelje
Širok izbor in barvni spekter spalnic.
Privoščite si pravo spalnico.
Otroške in mladinske sobe
Otroške in mladinske sobe
Pestra izbira postelj, pogradov, različnih poličk, omar, predalnikov, pisalnih miz…
Priznani domači in tuji proizvajalci.
Jedilnice
Jedilnice
Ponudba kakovostnih jedilnih miz in kuhinjskih stolov ter kotnih klopi.
Kakovost in udobje.
Pisarniško pohištvo
Pisarniško pohištvo
Velika izbira pisarniškega pohištva in pisarniških stolov.
Izredno funkcionalno in udobno.
Vrtno pohištvo
Vrtno pohištvo
Sodobne vrtne garniture.
Pričarajte si prijeten in udoben kotiček.

Kontaktni podatki

PE Maribor
Tržaška cesta 14, 2000 Maribor

T: +386 (0)2 77 54 106
T: +386 (0)2 77 54 107
E:Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

PE Ptuj
Spuhlja 79a, 2250 Ptuj

T: +386 (0)2 775 41 01
F: +386 (0)2 775 41 05
E:Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

PE Slovenska Bistrica
Trg Svobode 12, 2310 Slovenska Bistrica

T: +386 (0)2 843 11 30
F: +386 (0)2 843 11 31
E:Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Za kakršno koli pomoč ali poizvedbo vas prosimo, stopite v stik z nami in z veseljem vam bomo pomagali.

Prijavite se na E-novice!


Hvala! Uspešno ste se prijavili na E-novice.
Pohištvo Šmigoc boniteta odličnosti
Pohištvo Šmigoc FacebookPohištvo Šmigoc Instagram
facebook_page_plugin
mailchimp

Prijavite se na E-novice!


Hvala! Uspešno ste se prijavili na E-novice.